You are here
Home > Vloeren weetjes – tapijt onderhoud

Tapijt is comfortabel

Tapijt is warm, comfortabel en sfeervol. Een sterk product waar onbekommerd op kan worden geleefd, vele jaren lang. Het is wel verstandig om het tapijt regelmatig te stofzuigen met een goede stofzuiger. Een goede tapijtspecialist zal u informeren over de de kwaliteit en het onderhoud van het tapijt. De PIT symbolen geven aan waarvoor het tapijt geschikt is.

Vlekverwijdering

Circa 90% van de vlekken die ontstaan in het normale dagelijkse gebruik, kunnen verwijderd worden met koud schoon water! Daarnaast ontstaan vlekken juist door een goedbedoelde maar verkeerde behandeling.

Zo denken nog veel mensen dat allerlei soorten huismiddeltjes uit het keukenkastje: afwasmiddel, groene zeep etc. vlekken verwijderen, maar deze middelen hebben vaak niet het gewenste resultaat! Ze veroorzaken vaak juist verkleuringen en halen de vlek slechts ‘tijdelijk’ weg. Juist door de zeepresten die achterblijven in het tapijt wordt vuil weer sneller aangetrokken en dan hoor je de kreet: Als je een keer begint met schoonmaken, blijf je schoonmaken.

Gaat er een glas om… geen paniek. Wist u dat vrijwel iedere ‘alledaagse’ vlek met gewoon schoon water te verwijderen is?

Voor alle vlekken geldt: wees er snel bij:

  • pak direct een handdoek
  • natmaken met water
  • uitwringen en op de vlek leggen
  • laat de handdoek het werk doen en haal ‘m pas weg als hij is opgedroogd
  • zonodig herhalen

Als de vlek door bovengenoemde watermethode niet verdwijnt, dan zijn er speciale vlekverwijderaars nodig. Dat is onder andere het geval bij verf, nagellak, teer en lijm, maar ook bij ijzerhoudende vlekken als roest en bloed. Wijs de klant er op dat er voor deze vlekken professionele vlekkenmiddelen in de handel zijn, die gemakkelijk en effectief vlekken uit het tapijt verwijderen. Deze middelen werken zelfs nog als de vlek al enige tijd bestaat.

Top