You are here
Home > Vloeren > Op zoek naar de juiste vloer

Op zoek naar de juiste vloer

Wat doen we met de vloer?

Ons nieuwe huis begint stilaan af te raken. Met de extreme drukte van het eindejaar in onze winkel lag alles een beetje stil maar sinds het begin van dit nieuwe jaar zijn we er weer volop ingevlogen. Up next zijn de vloeren. De vorige eigenaars van het huis hadden die zeer grondig verbouwd, lees: ze hadden de oorspronkelijke houten vloerconstructies met balken en al volledig verwijderd om de verdiepingen op andere hoogtes terug op te bouwen. Onze vloeren zijn dus van beton met overal vloerverwarming erin verwerkt. Tot zover het goede nieuws want wat minder is is dat elke kamer een andere afwerking heeft gekregen, van witte laminaat tot donkere kerselaar parket, zwarte tegels met glitter-effect en ook nog enkele tegels die eruit moeten zien als hout, ons nieuwe huis leek bij aankoop op een vloerenwinkel. Niet zo’n goed idee want dan krijg je een verbrokkeld en verkleinend effect. Het plan is dus om overal nieuwe vloeren te leggen die doorheen het huis een eenheid vormen.

Een zorgeloze vloer met uitstraling

Het is een oud huis, heel oud zelfs, en ons idee is om het terug die oude uitstraling te geven. Daarom willen we in alle ruimtes die dat toelaten met hout werken. Het is het enige materiaal dat natuurlijk en lekker warm aanvoelt, zowel aan de voetjes als de ogen. Omdat we met 1. vloerverwarming zitten 2. heavy users zijn met twee kindjes die van alles morsen/laten vallen en katten hebben die de hele dag rondrennen met scherpe klauwtjes en 3. we de vloer zelf willen leggen wegens geen oneindig budget zijn we ons gaan informeren bij een houten vloeren specialist..

Advies voor de juiste vloer

Roel heeft ons te woord gestaan en heeft ons geadviseerd over de wijze waarop de vloer gelegd kon worden. Maar ook over de werking van de vloerverwarming met de houten vloeren. Ook zijn alternatieven besproken, waarover we twijfelden. Met het advies van Roel hebben we de juiste keuze kunnen maken. Thuis heeft Westland de vloeren nog een keer bekeken en kort daarop is de vloer in goed overleg met ons gelegd.

Top