You are here
Home > Vloerentrends

Welke vloer past het best bij mij?

Een gietvloer is modern en trendy, maar tapijt is lekker warm en geeft een betere akoestiek. Tegels zijn er tegenwoordig ook in een houtprint en zijn zo gemakkelijk te onderhouden. Welke vloer is nu de beste vloer voor mij? Vloeren weetjes vertelt u meer over vloeren.

Trend Gietvloeren

Een populaire vorm van gietvloer is de beton uitvoering.Een betonnen vloer is industrieel, modern, robuust en al een aantal jaren populair voor in huis. De betonlookkan op verschillende manieren worden gerealiseerd. Een simpele oplossing is met egaline de vloer egaliseren en daar een kleur aan toevoegen. Met diverse samenstellingen kunnen composiet vloeren gesmeerd worden en indien u een geheel nieuwe vloer laat storten kan dat direct met een betonvloer gedaan worden.Ook is het mogelijk om te kiezenje vloer verven met speciale betonverf. Deze verf is slijt- en krasvast en verkrijgbaar in erg veel grijstinten. Laat je echter wel altijd adviseren voor een specialist of het mogelijk is om dit toe te passen op jouw vloer.

Een betonvloer is populair in een industrieel of Scandinavisch interieur. Het creëert een strak interieur. Een gietvloer is geschikt om op vloerverwarming te leggen. Hierdoor is het aantrekkelijk om een gietvloer in je huis te nemen, zonder dat de vloer te koud is aan je voeten.

Nuttige tips:
– vloerverwarming
– scheuren in een betonvloer

Trend Vloerencombinatie

Er worden steeds meer gecombineerde vloeren toegepast in het interieur.. Een combinatie van verschillende materialen, zoals hout en tegels. En dan het liefst in een leuke geometrische vorm.Wat er dan ontstaat is een eigentijds, gewaagd interieur met accenten op de juiste plekken.
Het combineren wordt vaak gebruikt om een duidelijke afscheiding aan te geven tussen verschillende functies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een open keuken waar een tegelvloer wordt gelegd, terwijl er in de woonkamer een houten vloer ligt.

Je kan er ook voor kiezen om onder je tafel of zithoek eencontrasterende vloerin te leggen. Een groot vlak van een contrasterend materiaal in een geometrische vorm waardoor er de illusie van een vloerkleed ontstaat.
Een andere optie is het geleidelijk laten overlopen van de ene vloer in de andere vloer. Dit is alleen mogelijk als de vorm van de planken/tegels hetzelfde is.

Trend PVC Vloeren

Een belangrijke trend op het gebied van vloeren is de PVC Vloer. Dit is laminaat van kunststof en het heeft daardoor grote voordelen ten opzichte van de traditionele vloeren.

Het is belangrijk dat je nieuwe vloer een aantal jaren meegaat. En dat het ook lang meegaat de meest gebruikte ruimtes, zoals de keuken en de woonkamer. De vloeren bestaan uit een speciale samenstelling PVC, dat in verschillende lagen is samengesteld. Over het design van het laminaat komt een sterke waslaag waardoor je jaren kunt genieten van de PVC vloer.

Dit type vloer is ook uitermate geschikt om te gebruiken op vloerverwarming. Door de uitstekende warmtegeleiding is het niet nodig om extra warmtebronnen in huis te plaatsen.

Tegenwoordig kan de PVC vloer dusdanig gemaakt worden dat deze niet meer van echt is te onderscheiden.

Er kan bijvoorbeeld reliëf op worden aangebracht waardoor het net lijkt alsof er een echt houten vloer ligt. De vloeren zijn in veel soorten te verkrijgen, waardoor er voor iedereen wel een PVC vloer te vinden is.

Trend Tapijt

Tapijt is er in vaste vloerbedekking of als tapijttegels. Het is gemakkelijk te verhuizen en erg gemakkelijk schoon te maken. Mocht je vloerbedekking niet meer te redden zijn, dan kun je het altijd vervangen. In de winter is het lekker warm aan je voeten en is ook nog eens geluiddempend.

Tapijt was een tijd uit beeld, maar het komt langzaam weer terug.De trends in tapijt zijn gevlochten structuren en bijvoorbeeldeen slimme verwerking van tapijtdraden voor een speciaal effect.

Bij de keuze voor tapijt is het belangrijk om te letten op de materiaalkeuze. Wanneer je de trap wil laten stofferen met tapijt heb je een andere kwaliteit nodig als wanneer je tapijt in de slaapkamer legt.

Behalve kleuren en motieven zijn ook de toegepaste materialen sfeerbepalend. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een natuurlijke uitstraling met materialen als sisal, zeegras, kokos, jute, linnen, wol of geitenhaar. Het populairst zijn echter tapijten waarin kunstvezels zijn verwerkt. Het meest toegepast is polyamide (nylon), een sterke, licht- en kleurechte, elastische vezel die antistatisch en vuilwerend kan worden gemaakt en niet gemakkelijk brandt. Een andere optie is het slijtvaste polypropyleen.

Top